Jubileum 2010

2ndre juledag i 1969 gikk vi rundt juletreet i "Villa Solhallet" på Langhus, et sted alle artister og rockeorkestre som "var" noe på den tiden, besøkte, var innom, tilbrakte tid i. Mens vi gikk der ble "Gråtende sky" innøvd. De medvirkende var Harald Pettersen, Rocke-Pelle, Truls Frydenberg, Thor G. Norås. Jeg er litt usikker på om Kari Pedersen var med eller noen flere fra rocke-comboen "The Skyliners". Men det spiller igrunnen ingen rolle. De som var der, vet at de var der.


Den 3dje Januar i 1960 ble "Gråtende sky" innspilt i Universitetets Aula, foran Munchs storslagne maleri "Historien" med den store solen som stråler utover.

Andre steder på denne siten kan du lese alt om alle innspillingene, bare i år (2009) solgte ett orkester 100.000 plater i første halvdel av året. Jeg vet ikke hvor mange hundretusener eksemplarer som er solgt gjennom de siste 50 årene, men det er ingen grunn til å tro at det ikke også i fremtiden vil bli spilt inn mengder med plater med en av europas mest populære sanger. Samlere som har som mål å skaffe seg alle utgivelsene av Gråtende sky vil i framtiden få en svært vanskelig oppgave. Og de mest skjeldne platene vil forutsetningsvis oppnå store salgssummer.

Det arbeides med endel prosjekter i forbindelse med 50-årsjubilèet, men ingen detaljer er klare enda. Det vil også fremover komme flere CD'er med Thor G. Norås'-slagere, både i Norge og internasjonalt. Det er også på tale å gå i studio med ny-innspillinger av enkelte utvalgte låter. Det vil i såfall bli satt sammen et orkester og tatt ut artister etter audition i flere distrikter, både på Østland og Vestland. Mer om dette senere.