En uskyldigs død

Vi håper at dette diktet kan gi ettertanke til dere som ferdes i trafikken!

Jeg var på en fest, mamma, jeg husket hva du sa. Du sa jeg ikke skulle drikke, mamma, Så jeg drakk bare brus.

Jeg følte meg så stolt, mamma, akkurat sånn som du sa. Jeg drakk ikke og kjørte ikke, på tross av at de andre sa At det var det jeg skulle gjøre

Jeg vet at jeg gjorde det rette, mamma, jeg vet at du alltid har rett. Nå som festen var over, mamma, og alle kjørte av sted.

Da jeg gikk inn i bilen min, mamma, visste jeg at jeg ville komme hjem i ett stykke. På grunn av den måten du oppdro meg, mamma, så ansvarsfullt og ømt.

Jeg startet for å dra hjem, mamma, men idet jeg kjørte ut på veien, Den andre bilen så meg ikke, og den traff meg som ett fjell.

Som jeg lå der på fortauet, mamma, så hørte jeg politimannen sa, den andre Føreren var beruset, mamma, og det er jeg som må betale prisen for det.

Jeg ligger her og er døende, mamma, jeg ønsker at du kunne komme hit snart. Hvordan dunne dette hende meg, mamma, at livet mitt sprakk som en ballong?

Det er blod overalt rundt meg, mamma, og mesteparten av det er mitt. Jeg hørte redningsmannen sa, mamma, at jeg ville dø ganske snart

Jeg vil bare si deg, mamma, jeg sverger på at jeg ikke drakk. Det var de andre, Mamma, som ikke tenkte.

(Han var kanskje på den samme festen som jeg, men forskjellen er, han drakk og jeg må dø). Hvorfor drikker folk, mamma, når det kan ødelegge et helt liv?

Jeg føler en skarp smerte nå, mamma, en smerte som av en kniv. Han som traff meg kan gå, mamma, og det syns jeg ikke er rettferdig.

Jeg ligger her og er døende, mamma, og alt han gjør er å stirre. Si til min søster At hun ikke skal gråte, mamma, og si til pappa at han skal være modig.

Og når jeg kommer til Himmelen, mamma, sett ”Pappas Jente” på min grav. Noen skulle ha sagt til ham, mamma, ikke drikk og kjør.

Hvis jeg bare kunne ha fått fortalt ham det, mamma, så ville jeg nå ha vært i live. Pusten min er  kortere nå, mamma, jeg begynner å bli alvorlig redd.

Vær så snill å ikke gråte for meg, mamma, da jeg trengte deg, var du alltid der. Jeg har bare ett siste spørsmål, mamma, før jeg sier farvel.

Jeg drakk ikke og kjørte, mamma, så hvorfor skulle jeg dø?

-Ukjent opphavsmann-

Våre tanker går til dere som i den siste tiden har mistet en av deres kjære i en tragisk ulykke. Det er vondt å miste en man er glad i.